HIRDETÉS
Hirdetés
Gyakran keverik össze a Gramma loreto-val, de ennél a halacskánál sokkal élesebb az átmenet a sárga és a lila között. Valamint
Külsőleg fellelhető nemi különbség nincs.Kifejlett korukban általában magányosan élnek a sekély vizekben és a szirtek körül úszkálnak.
A tiszta vizű lagúnákat kedveli, előfordul homokos és sziklás tengerfenekű részeken is. Kis mélységekben, párban úszkálnak a búvóhelyük
Korong alakú testének elülső sárgás színe a farka felé sötét barnába megy át, amin világoskék tekervényes minta található.
Az egyik legszebb Anthias faj. Bár a legnehezebben tarthatók egyike is.
Talán a legismertebb Montipora faj. Többféle szinváltozat van és ezeken belül is számtalan árnyalat. Piros, narancs, rózsaszín,zöld, lila, bézs.
Hosszú ágain világoskék hajtás végek helyezkednek el. Ritkán elágazó, masszív felépítésű ezzel kontrasztban a polipjai aprók és barnás árnyalatúak.
Társas, párosan szeret élni. Hulladékevő, de elfogadja a haleleséget is. Megfelelő méretű akváriumban akár (500 liter) 8 hetente is szaporodhat.
A nyerges gömbhal élénk és színes hal középen sötétbarna csíkokkal, barnás-narancsszínű pöttyökkel a keskenyebb végén, sárga
Ovális, élénk sárga teste van. Agresszív a saját fajtájának irányában, vagy a zászlóshalakkal általában, és
Ennek az acroporának talán egyik érdekessége talán az alakjából adódik, mivel vékony ágain vastag hengeres poliptokokat növeszt.
A felnőtt példányok kék színű testét élén sárga színű vízszintes csíkok borítják.

Bejelentkezés

Google translator

Hungarian Czech English French German Italian Romanian Russian

Díjak

Social network

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Tekintsd meg You Tube csatornánkat!

HIRDETÉS