HIRDETÉS
Hirdetés

Kispolipú kőkorallok - SPS

Kispolipú kőkorallok

Bokros növekedésű, ágakból álló korallok. Nehezen tarthatók, sok mészpótlást és stroncium adagolást igényelnek. Etetni általában nem szükséges őket, de apró planktonnal való etetésük fokozza a növekedésüket. A korallszirtek felső, hullámok járta területein élnek. Ennek megfelelően erős fényt (2-4 Watt/liter) és nagyon erős vízáramlást igényelnek, legjobb ha időszakos áramlást is kapnak a hullámzás és az árapály pótlására. Kevesebb megvilágítás esetén az akvárium felső részében helyezzük el őket közel a fényforráshoz. Csak tiszta vízben, jól beállt akváriumban tarthatók. Élénk színeiket csak nagyon erős megvilágításban tartják meg. Ha az igényeiket kielégítjük gyorsan fejlődnek és könnyen szaporíthatók. Sok állat él az ágaik között, mint például a korallcsőszök, egyes gébek, korallsügérek és néhány rákfaj. Ágaik könnyen letörnek és új telepet képeznek, így szaporodnak természetes körülmények között.

Telepeik a helyi áramlási és fényviszonyoknak megfelelően növekednek, ezért áthelyezni kockázatos őket. Az importált példányok a legrosszabbak ilyen szempontból, szinte kizárt hogy akváriumi körülmények között biztosítani tudjuk számukra az élőhelyi körülményeket. Ezért érdemes róluk kis hajtásokat leválasztani és azokat akváriumunkban felnevelni. Ezzel biztosíthatjuk a korall fennmaradását akkor is ha az anyatő esetleg nem élné túl a változást.


Tálcásan terülő montipora faj. Talán a legkecsesebb lapos montiporák egyike. Színváltozatai: narancs-piros, pirosas-rózsaszín, bordó, lila.
3. oldal / 3

Bejelentkezés

Google translator

Hungarian Czech English French German Italian Romanian Russian

Díjak

Social network

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Tekintsd meg You Tube csatornánkat!

HIRDETÉS