HIRDETÉS
Hirdetés

Rákok

Rákok

A tengeri akváriumokba az élõkövekkel mindig számtalan rákfaj érkezik. Ezek nagy része apró, néhány milliméteres állatka amik idõvel elszaporodnak és a halaknak természetes táplálékot biztosítanak. Rendszerint találni fogunk néhány nagyobb rákot is, leginkább tarisznyarákokat. Az üzletekben is sok rákfaj kapható, ezek megvásárlása elõtt tájékozódjunk hogy korallok között tarthatók-e. 

Apró termetû rákok
Az aljzatban és a kövek réseiben élõ, legfeljebb 1-2 cm-re megnövõ rákocskák nagy tömegben képesek elszaporodni az akváriumban. Egy részük törmelékevõ, mások mikroalgákat esznek.
Több típusuk létezik, egy részük a bolharákok közé tartozó ászkaszerû lény, mások nyíltvízi fajok, az édesvizek cyclopsaira hasonlítanak. Általában hasznos lények, eltakarítják az ételmaradékokat és a mikroalgákat, lazítják a talajt és a halaknak is táplálékot nyújtanak. Akad néhány agresszív, ragadozó faj is köztük amik a halakat is megtámadhatják és csípéseikkel idegesítik, ezek szerencsére ritkák.


Halakkal, korallokkal teljesen társítható bármely fajjal, másfajta garnélákkal inkább csak nagyobb akváriumokba vegyítsük,
Társas, párosan szeret élni. Hulladékevő, de elfogadja a haleleséget is. Megfelelő méretű akváriumban akár (500…
Zöldes színű tarisznyarák faj. Körülbelül 5 cm-re nő meg. Egész élete során algaevő marad, ezért…
Legyen sok búvóhely, mivel szeret rejtőzködni, lapos kő se árt, pihenésre tökéletes neki. 4-6 hetente…

Bejelentkezés

Google translator

Hungarian Czech English French German Italian Romanian Russian

Díjak

Social network

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Tekintsd meg You Tube csatornánkat!

HIRDETÉS